top of page

Artistes

Aina Tramullas i Goran Levi
7 de juliol, 21'30h
AINA1.jpg

Aina Tramullas (Puigpunyent 2001) i Goran Levi (Veliko Tarnovo, 1998). 

En aquesta ocasió s’ajunten per interpretar un repertori jazzístic format per standards, vocaleses, boleros i composicions pròpies. S’endinsen dins una música íntima i desperta, apostant per un improvisació constant, juntament amb la màgia i la intimitat que suposa el format a duo. 

Aina Tramullas (Veu) i  Goran Levi (Guitarra) 

Projecte emergeix!
Miquel Àngel Rigo
7 de juliol, 22'30h

Projecte Emergeix! L’associació AJDM, des del 2019, selecciona cada any un/a artista illenc/a per a que pugui enregistrar en directe la seva música pròpia en un dels concerts del festival, i s’encarrega de la posterior edició d’un disc. Aquesta iniciativa pretén fomentar la creació a nivell local i fer servir l’escenari del festival AJDM com a plataforma per artistes per a poder enregistrar música pròpia. 

Miquel Àngel Rigo és saxofonista nascut a Llucmajor. Ha participat activament a nombroses formacions de l'escena musical mallorquina: Branca Santa, Big Yuyu, The Jazz Fingers, Orange Juice Funk Collective, London Afrobeat Collective, la Voodoo Children Big Band de Toni Vaquer, Glissando Big Band, la OSIB, Pep Garau Sextet, S'ESCAT, etc. 

En aquesta ocasió ens presenta el seu repertori propi, acompanyat d'altres músics mallorquins per mostrar-nos el seu caire més personal i íntim, amb un seguit de composicions que mostren la seva gran personalitat creativa. 

Miquel Àngel Rigo (Saxo tenor i composicions), Jaume Riera  (Piano), Joan Garcias, (Contrabaix) Josep Servera (Bateria) 

Convidats: 

Tomeu Garcias (Trombó) Pep Garau (Trompeta)  Carles Medina (Saxo tenor)

Kaleidoscope & Rita Payés
8 de juliol, 21'30h

Un calidoscopi és un instrument òptic o joguina que consisteix en un tub amb tres miralls inclinats i vidres de colors al seu interior, disposats de tal manera que si es mou el tub i es mira al seu interior per un dels seus extrems, es poden veure diferents figures geomètriques simètriques. Aquests tres miralls, en aquest cas, són en “Pintxo”, en Juanpa i en Mañeru. Les figures geomètriques vindran en formes de melodies, portant-nos per camins entre el jazz, el folklore colombià, les cançons de bressol cubanes, les zambas argentines i temes de composició pròpia. Tres miralls que des de la seva admiració, respecte i amistat s’ajunten després de 20 anys per compartir el que més els agrada, fer música.

A aquest viatge s’uneix el talent i la màgia de la cèlebre Rita Payés a la veu i trombó, per acabar de pintar el llenç d’aquesta proposta tan especial. Delícia assegurada.

Rita Payés (trombó i veu), Miguel "Pintxo" Villar (saxo tenor), Juan Pablo Balcázar (contrabaix) i Jesús Mañeru (percussió).

Carlos Sarduy quintet
8 de juliol, 23h

Elogiat pel so de la seva trompeta, per ser un intèrpret versàtil i pel seu magnífic bon gust, el cubà Carlos Sarduy ha enregistrat més de 50 treballs i ha col·laborat amb mestres de l’alçada de Chucho i Bebo Valdés, Steve Coleman, David Murray, Esperanza Spalding, Concha Buika, Ainhoa Arteta, Mariza i Ojos de Brujo, entre d’altres. A banda de ser un excel·lent trompetista i percussionista, Sarduy també domina el llenguatge del piano i de la composició. Multiinstrumentista, en els seus concerts convida el públic a submergir-se en un vibrant viatge musical a través d’un discurs melòdic, sensible, propi del seu particular bagatge. Sarduy disposa d’un estil personal fruit del seu coneixement profund de la música afrocubana i de la seva habilitat per barrejar-la amb el jazz més innovador.

 

 

Carlos Sarduy (trompeta, fliscorno, congas), Radovan Tariska (saxo alt), Rolando Luna (piano), Yarel Hernández (contrabaix), Nailé Sosa (bateria).

CARLOS SARDUY ©Joan Tomás 1.jpg
BIGBAND1.jpg
Alabaix Big Band dirigida per Toni Vaquer
9 de juliol, 22h

Un any més, s'aprofitarà l'encontre de músics per crear una Big Band única per a l'ocasió. Dirigida per Toni Vaquer, presentarà música original del Felanitxer i re-visitarà alguns dels seus arranjaments més primerencs.

Trompetes: Pep Garau, Maria Antònia Gili, Jaume Blàzquez, Carlos Sarduy

Trombons: Tomeu Garcias, Rita Payés, Miquel Amengual,

Miquel Gayà.

Saxos i flauta: Anggie Obin, Joan Mas, Eva Fernández, Miguel "Pintxo" Villar, Carles Medina, Miquel Àngel Rigo.

Bateries: Enric Fuster

Contrabaix: Joan Garcias

Piano: Rolando Luna

Cordes: Sinéad Cormican, Roser Julià, Paula Martos

Direcció i arranjaments: Toni Vaquer

bottom of page