top of page

Cartell

Cartellvers3.jpg

Disseny i dibuix: Toni Bennàssar, "Cobeant"

Artistes

Projecte emergeix!
Mantônia Gili & Co
1 de juliol, 22h

Projecte Emergeix! L’associació AJDM, des del 2019, selecciona cada any un/a artista illenc/a per tal que pugui enregistrar en directe la seva música pròpia en un dels concerts del festival, i s’encarrega de la posterior edició d’un disc. Aquesta iniciativa pretén fomentar la creació a nivell local i fer servir l’escenari del festival AJDM com a plataforma per artistes per a poder enregistrar música original.

 

Maria Antònia Gili (1988, Artà), trompetista. Ha tocat d'acompanyant amb nombroses formacions i artistes del panorama català i mallorquí.

Enregistrarà el seu primer disc en directe amb un repertori de temes originals escrits entre el 2018 i 2022 que sorgeixen de la necessitat d'expressar i compartir l'enyorança, l'agraïment, l'estima i els aconteixements del dia a dia. Una teràpia musical, un grapat d'experiències exportades al so.

L'acompanyen: Adrià Claramunt (bateria), Juan Pastor (contrabaix), Toni Mora (piano), Camil Arcarazo (guitarra) i Carles Medina (saxo).

Foto: Amidea Clotet

Albert Sanz & Javier Colina
2 de juliol, 21'30h

Albert Sanz, pianista, arranjador, productor, reconegut com un dels pianistes més eclèctics i internacionals del panorama espanyol. Ha col·laborat amb músics com Chris Cheek, Jordi Rossy, KurtRosenwinkel, Sílvia Pérez Cruz, Joe Lovano, Al Foster, etc.

Javier Colina, contrabaixista de flamenc i jazz de referència a nivell mundial. Ha gravat centenars de discos, alguns tan populars com "Lágrimas Negras" de Diego el Cigala amb Bebo Valdés o "En la Imaginación" amb Sílvia Pérez Cruz. Trobem el seu nom en discs amb artistes com Dissy Guillespie, Tete Montoliu, Perico Sambeat, Tomatito, Ketama, Carmen Linares, Enrique Morente, Juan Perro, Miquel Bosé, Pancho Amat o Compay Segundo, entre d'altres. 

Després de l'èxit del seu primer disc a duo, Javier Colina i Albert Sanz presenten Sinhá. Igual que a Sampa (Youkali Music, 2018) es tracta d'un repertori de compositors brasilers, abordat amb l'afecte i l'estil especial que caracteritza aquests dos músics, capaços d'omplir qualsevol escenari només amb dos instruments.

El duet de Javier Colina i Albert Sanz ja ha recorregut nombrosos escenaris de tot el món. El repertori, tan escollit i tan diferent, i la seva particular manera de tractar el ritme intern als seus concerts han aconseguit reunir tan els ja aficionats al jazz com un públic nou.

Albert Sanz (piano), Javier Colina (contrabaix i acordió)

els millors festivals
Cristina Miguel quartet
2 de juliol, 23h

Per primer any, A Jazz de Mar s'adhereix al cicle de concerts "Els Millors Festivals", una agrupació de petits festivals dedicats al jazz i la música improvisada. Enguany, per a encetar aquesta fusió, s'ha triat una artista resident que haurà fet ruta per tots els festivals que en formen part: La Garriga, Banyoles, Vic, Vilafranca del Penedès, Igualada i Portocolom.

L'artista en qüestió és Cristina Miguel. Saxofonista i compositora. Tot i la seva juventut, acumula ja diversos títols com a líder: Ramé Project, el duo Cristina Miguel & Marcel·lí Bayer, etc. Col·labora en molts altres projectes, com són CJBB (2018), Möbius Strip, International Female Musicians Collective (2019) i Valparaíso Big Band (2021).

En aquesta ocasió, presenta un repertori de cançons originals acompanyada d'una formació a quartet que estrena per a l'ocasió.

L'acompanyen  David Mengual (contrabaix), Oriol Roca (bateria) i Toni Vaquer (piano).

Foto: Reithofer Media

Alabaix Big Band dirigida per Toni Vaquer

Fotos: José Luis Luna Rocafort

3 de juliol, 22h

Un any més, s'aprofitarà l'encontre de músics per crear una Big Band única per a l'ocasió. Dirigida per Toni Vaquer, presentarà música original del Felanitxer i re-visitarà alguns dels seus arranjaments més primerencs.

Trompetes: Pep Garau, Maria Antònia Gili, Jaume Blàzquez

Trombons: Tomeu Garcias, Miquel Amengual,

Miquel Gayà, Joan Garcias

Saxos i flauta: Anggie Obin, Joan Mas, Eva Fernández,

                         Carles Medina, Miquel Àngel Rigo, Cristina Miguel

Bateries: Oriol Roca, Enric Fuster, Lluís Pérez-Villegas

Contrabaix: David Mengual

Guitarra: Camil Arcarazo

Piano: Toni Mora

Direcció i arranjaments: Toni Vaquer

bottom of page