top of page

Artistes 2024

Carme Canela i Jaume Llombart
5 de juliol, 21'30h

Carme Canela, amb una llarga trajectòria de projectes personals i de col·laboracions amb els millors músics i Jaume Llombart, el guitarrista amb la veu més personal dins del panorama de les noves generacions del Jazz, s'uneixen de la manera més natural i per la voluntat i el desig de fer música junts. 

Carme Canela (Veu)

Jaume Llombart (Guitarra) 

Fotos de LILI BONMATÍ.jpg
Projecte emergeix!
Enric Fuster
5 de juliol, 22'30h

Projecte Emergeix! L’associació AJDM, des del 2019, selecciona cada any un/a artista illenc/a per a que pugui enregistrar en directe la seva música pròpia en un dels concerts del festival, i s’encarrega de la posterior edició d’un disc. Aquesta iniciativa pretén fomentar la creació a nivell local i fer servir l’escenari del festival AJDM com a plataforma per artistes per a poder enregistrar música pròpia. 

Enric Fuster (Alaró, 1995) és músic inquiet, virtuós i juganer, que tocant la bateria ha acompanyat a nombrosos artistes de renom per diferents racons del planeta durant els darrers 10 anys. Afincat a Barcelona, forma part de projectes musicals sòlids de molts estils diferents. En aquest cas, Enric rep l’encàrrec (o repte) de crear un repertori i un grup propis, que estrenarà i enregistrarà en directe en primícia a l’A jazz de mar 2024.

Enric Fuster (bateria), Gorka Benítez (saxo), Camil Alcarazo (guitarra), Kevin Díaz (piano) i Joan Garcias (contrabaix)

ENRIC1.JPG
Robin2024_2websize 2.JPG
When the robin sings
6 de juliol, 21'30h

When the robin sings és un quartet format per quatre músics únics, cadascun amb diferents arrels musicals i cadascú aportant el seu propi bagatge musical en una nova versió de la música “folk” acústica. Mesclen de manera natural tradició mediterrània, irlandesa, escandinava i nord-americana. 

Sinéad Cormican (violí i veu)

Jordi Tugores (llaüt i guitarra)

Gori Matas (acordió i piano)

Marko Lohikari (contrabaix).

Triplanetas amb Julián Sánchez, Daahoud Salim i Bori Albero
6 de juliol, 23h

El mar d’Alborán i el desert d’Almeria han captivat i reunit aquest meravellós trio de jazz en una formació singular, com si de cada alineació de tres planetes es tractés. Cada un d’ell posseeix una dilatada experiència dins l’escena del jazz nacional i internacional. Presenten un repertori de temes propis, on amb la seva entrega, màxima energia i emoció el trio és capaç de captivar públics d’allò més diversos. 

Julián Sánchez (trompeta)

Daahoud Salim (piano)

Bori Albero (contrabaix)

WhatsApp Image 2024-05-16 at 11.09.19.jpeg
DSC_8832.jpg
Alabaix Big Band dirigida per Toni Vaquer
7 de juliol, 22h

Des de l'any 2015 (i paral·lelament a la creació del Festival), el reconegut músic felanitxer Toni Vaquer (membre de l'Associació AJDM) ha realitzat concerts amb les seves Big Bands a Portocolom. L'any 2017, ambdos esdeveniments es fusionaren i el concert de Vaquer s'adherí com a element de tancament del Festival.

A cada edició Toni Vaquer prepara arranjaments per a la ocasió i es forma una Big Band diferent i única que reuneix músics illencs i músics forans que han participat en els dies anteriors del festival. D'aquesta manera, es fomenta la germanor i la fusió entre els diferents col·lectius musicals així com la originalitat en la formació i la música emergent.

 Toni Vaquer (direcció i arranjaments)

bottom of page