top of page

Qui som?

L'Associació Cultural i Musical A Jazz de Mar és una entitat dedicada a potenciar i promocionar el Festival A Jazz de Mar, realitzat a Portocolom (Mallorca) i organitzat per l'Ajuntament de Felanitx. L'associació, en el marc del Festival, organitza activitats alternatives i genera un teixit de voluntaris i voluntàries que ajuden a la realització d'aquest. 

La creació d’aquest projecte vol omplir un espai cultural necessari al poble i cerca augmentar la participació en cada edició, per tal d'involucrar diferents sectors de la societat felanitxera.

Aquest cicle de concerts és el que marcà el naixement del festival l'any 2016. Són concerts organitzats per l'Ajuntament de Felanitx, produïts per KLINK i amb la col·laboració de l'Associació AJDM. En el transcurs de les edicions, s'ha arribat a una fórmula funcional per tal d'apropar la música creativa als habitants del municipi. Aquests concerts es realitzen al llarg de tres dies (divendres, dissabte i diumenge) i inclouen projectes diversos.

Concerts al mollet
Projecte emergeix!

Aquest projecte neix el 2019 quan, amb la col·laboració de l'Associació AJDM, sorgeix la idea de programar per aquest dia algun músic insular que, malgrat tingui experiència en escenaris, no hagi editat encara música pròpia. L'artista realitza un concert inèdit amb música pròpia i aquest és enregistrat en directe a l'escenari del festival. Posteriorment, aquesta gravació s'edita com a disc. Amb aquest projecte es pretén fomentar la creació a nivell local, fent servir l'escenari del festival com a plataforma per artistes per a poder enregistrar música pròpia. El projecte compta ja amb tres discs editats:

Josep Munar (2019)

Pep Garau (2020)

Sinéad Cormican (2021)

Maria Antònia Gili (2022)

Juan Berbín, Antonio Miyagi, Josep Munar. Pep Garau, M.A. Rigo, Tomeu Garcias. Fotos: Carles Medina i José Luis Luna Rocafort.

Concerts

L'Associació AJDM assessora l'Ajuntament de Felanitx en la programació de dos concerts consecutius on es presenten artistes de caire nacional. En aquests, es cerca un balanç entre diversos elements: varietat d'instruments i estils, autenticitat i originalitat dels projectes, així com la cerca de la paritat en termes de gènere.

A Jazz de Mar ha tingut al seu escenari nombrosos músics com:

Eva Fernández, Biel Ballester, Marco Mezquida, Gabriel Amargant, Magalí Datzira, Jordi Bonell, Gorka Benítez, Santi dela Rubia, Ignasi Terraza, Mayte Alguacil, Hard Bop Drivers, the Jazz Fingers, Fernando Brox, Josep Munar, Pep Garau, Milena Casado, Lucía Fumero, Sinéad Cormican, Toni Vaquer, etc.

Martín Léiton, Milena Casado. Fotos: David Medina

Alabaix big band

Des de l'any 2015 (i paral·lelament a la creació del Festival), el reconegut músic felanitxer Toni Vaquer (membre de l'Associació AJDM) ha realitzat concerts amb les seves Big Bands a Portocolom. L'any 2017, ambdos esdeveniments es fusionaren i el concert de Vaquer s'adherí com a element de tancament del Festival.

En aquest concert es forma una Big Band única per a cada ocasió, que reuneix músics illencs i músics forans que han participat en els dies anteriors. D'aquesta manera, es fomenta la germanor i la fusió entre els diferents col·lectius musicals així com la originalitat en la formació i la música emergent.

Per a cada ocasió, el mateix Vaquer ha arranjat música original que ha estat estrenada per la pròpia Alabaix. Des de l'edició del 2019, s’ha procurat incloure els més joves del poble en alguna de les cançons per tal d’ajuntar les diverses generacions de músics que conviuen al Festival.

Miquel Àngel Rigo, Carles Medina, Eva Fernández, Gabriel Amargant, Manel Fortià, Tomeu Garcias, Cristina Miguel. Fotos: José Luis Luna Rocafort i David Medina

bottom of page