top of page

Qui som?

L'Associació Cultural i Musical A Jazz de Mar és una entitat dedicada a potenciar i promocionar el Festival A Jazz de Mar, realitzat a Portocolom (Mallorca) i organitzat per l'Ajuntament de Felanitx. L'associació, en el marc del Festival, organitza activitats alternatives i genera un teixit de voluntaris i voluntàries que ajuden a la realització d'aquest. 

La creació del projecte vol omplir un espai cultural necessari al poble i cerca augmentar la participació en cada edició, per tal d'involucrar diferents sectors de la societat felanitxera.

Aquest cicle de concerts és el que marcà el naixement del festival l'any 2016. Són concerts organitzats per l'Ajuntament de Felanitx, produïts per KLINK i que conten amb la col·laboració de l'Associació Cultural i Musical AJDM. En el transcurs de les edicions, s'ha arribat a una fórmula funcional per tal d'apropar la música creativa als habitants del municipi. Aquests concerts es realitzen al llarg de tres dies (el primer divendres, dissabte i diumenge de juliol) i inclouen projectes diversos.

Concerts al mollet
Projecte Emergeix!

Emergeix! neix el 2019 quan sorgeix la idea de programar algun músic insular que, malgrat tingui experiència en escenaris, no hagi editat encara música pròpia. L'artista realitza un concert inèdit amb música pròpia i que és enregistrat en directe a l'escenari del festival. Posteriorment, aquesta gravació s'edita com a disc.

 

Amb aquest projecte es pretén fomentar la creació a nivell local, fent servir l'escenari del festival com a plataforma per a que artistes illencs puguin enregistrar música pròpia. El projecte compta ja amb cinc discs editats:

Josep Munar (2019)

Pep Garau (2020)

Sinéad Cormican (2021)

Maria Antònia Gili (2022)

Miquel Àngel Rigo (2023)

Captura de Pantalla 2024-05-22 a les 22.49.48.png

Pep Garau, M.A. Rigo, Tomeu Garcias. Foto: José Luis Luna Rocafort.

Joan Garcias, Toni Vaquer, Andreu Pitarch, Tomeu Garcias, Sinéad Cormican,Foto: David Medina.

Concerts

L'Associació Cultural i Musical AJDM assessora a l'Ajuntament de Felanitx en programar dos concerts consecutius on es presenten artistes de caire nacional. En aquests, es cerca un balanç entre diversos elements: varietat d'instruments i estils, autenticitat i originalitat dels projectes, així com la cerca de la paritat en termes de gènere.

A Jazz de Mar ha tingut al seu escenari nombrosos músics com:

Eva Fernández, Biel Ballester, Marco Mezquida, Gabriel Amargant, Magalí Datzira, Jordi Bonell, Gorka Benítez, Santi dela Rubia, Ignasi Terraza, Mayte Alguacil, Hard Bop Drivers, the Jazz Fingers, Fernando Brox, Josep Munar, Pep Garau, Milena Casado, Lucía Fumero, Sinéad Cormican, Toni Vaquer, entre d'altres.

Martín Léiton, Milena Casado. Fotos: David Medina

Alabaix big band

Des de l'any 2015 (i paral·lelament a la creació del Festival), el reconegut músic felanitxer Toni Vaquer (membre de l'Associació Cultural i Musical AJDM) ha realitzat concerts amb les seves Big Bands a Portocolom. L'any 2017, ambdos esdeveniments es fusionaren i el concert de Vaquer s'adherí com a element de cloenda del Festival.

En cada edició es forma una Big Band única, ja que reuneix els músics illencs i músics forans que han participat en els concerts dies anteriors, a més d'altres que s'hi afegeixen. D'aquesta manera, es fomenta la germanor i la fusió entre els diferents col·lectius musicals així com la originalitat en la formació i la música emergent.

Per a cada ocasió, el mateix Vaquer ha arranjat música original que ha estat estrenada per la pròpia Alabaix. Des de l'edició del 2019, s’ha procurat incloure els més joves del poble en alguna de les cançons per tal d’ajuntar les diverses generacions de músics que conviuen al Festival.

Miquel Àngel Rigo, Carles Medina, Eva Fernández, Gabriel Amargant, Manel Fortià, Tomeu Garcias, Cristina Miguel. Fotos: José Luis Luna Rocafort i David Medina

bottom of page